ASGER TARPGAARD

guitar, bas, sammenspil og sangskrivning

I over 20 år har jeg været semi-professionel musiker. Jeg har turneret flittigt i ind- og udland, bl.a. optrådt 4 gange på Roskilde Festival, og har udgivet adskillige albums. Først som guitarist i Superheroes (Crunchy Frog), siden Private (Universal), Music For Modern Man (Playground) og Lightwave Empire (Copenhagen Records). Jeg har netop lagt sidste hånd på mit 7. album, med mit helt nye foretagende Late Runner (Crunchy Frog).

Asger Tarpgaard

Hvad lægger du vægt på i din undervisning?

Som underviser har jeg er forkærlighed for sammenspil, men er ellers ret bredt funderet indenfor musik: jeg har fungeret i alt fra bandmedlem og hyret musiker, over undervisning og akademiker, til kirkesanger og baggrundsmusiksangskriver.

Foruden at undervise i instrumenter og sammenspil interesserer jeg mig for den kreative proces, og særligt i sangskrivning.

Hvilke konstellationer har du været en del af som musiker?:

Efter 10 år som underviser i gymnasieskolen ønsker jeg nu et karriereskifte. Igennem undervisningen har jeg udviklet en god pædagogisk og didaktisk tilgang til læring. Udover den almindelige undervisning har jeg også varetaget musikalske arrangementer såsom forårskoncerter, musicals og sangskriver-værksteder. I over 20 år har været semi-professionel musiker. Jeg har turneret flittigt i ind- og udland, bl.a. optrådt 4 gange på Roskilde Festival, og har udgivet adskillige albums. Først som guitarist i Superheroes (Crunchy Frog), siden Private (Universal), Music For Modern Man (Playground) og Lightwave Empire (Copenhagen Records). Jeg har netop lagt sidste hånd på mit 7. album, med mit helt nye foretagende Late Runner (Crunchy Frog). 

Uddannelser:

2020 – nu “Late Runner” (udgiver på Crunchy Frog)
2018 Udvalgt til DJBFA’s sangskrivertur til Nashville og LA
2015 – nu Musiker i “Lightwave Empire” (udgiver på Copenhagen Records).
2008-2014 Komponist og musiker af baggrundsmusik, underlægningsmusik, jingler til TV og net, bl.a. ungdomsprogrammet “Boogie” på DR1, dokumentaren “Isabella for real” (Magma TV&Film), debatprogrammet “På den anden side” på DR2 og reklame for “Lotto”. 2008-2010 Komponist og musiker i bandet “Music for Modern Man”. Udgiver ét album (udgivet på Playground Music) samt turne i Danmark.
2007-2012 Musiker i bandet “Private”. Udgiver ét album (udgivet på Universal).
2007 Producer af demo med bandet This Boy.
2004 Musiker på udvalgte numre med bandet Gravy (udgivet på PonyReg).

1996-2004 Musiker i bandet “Superheroes”. Udgiver tre albums (udgivet på Crunchy Frog), turnerer i store dele af Europa samt i USA og Japan. 

2011-2020 Slagelse hhx og htx – lektor. Undervisning i musik C, idehistorie B, samtidshistorie B, teknologihistorie C, international teknologi og kultur C, kulturforståelse C og samfundsfag B.
Undervisning i en ASF-klasse. Opsætter forårskoncert, musical og sangskriverværksted. Underviser i musik B på Slagelse Gymnasium, som led i pædagogikum, som erhverves i 2013. 2018
Efteruddannelse i idehistorie, Aarhus Universitet 2015
Det Frie Gymnasium – timelærer, musik C.
2013 Pædagogikum, Syddansk Universitet
2011-2012 Allerød Gymnasium – årsvikariat.
Underviser i musik C, opsætter sangskriverværksted.
2005-2011 Privat musikundervisning for børn – klaver, guitar, trommer, indspilning.