Ditte Bjarkmann

harmonika, accordeon, klaver

Med en harmonika og accordeon har du mulighed for at spille næsten alle steder og med næsten hvilket som helst repertoire. Man kan altid opdage nye og spændende muligheder, og det er jo fantastisk!

Ditte Bjarkmann

Hvad er dine mål for dig og din elev?

At spille musik skal være sjovt, og det er forskelligt fra elev til elev hvad der har startet gnisten til musikken. For mig er det vigtigste at vi finder et fælles mål hvor gnisten og lysten er i centrum, imens der bliver fokuseret på læring af instrument, musikalitet, teori og teknik. På den måde vil undervisningen være sjov og lærerig hos mig.

Hvad lægger du vægt på som underviser?

Jeg lægger vægt på at hver elev er forskellig, og at det derfor skal være individuelt fra elev til elev, hvordan lektionerne bliver. Jeg vægter højt, at musik skal være sjovt og lærerigt.

Hvad elsker du ved dit instrument?

Jeg elsker instrumentets fleksibilitet og vores uendelige muligheder. Med en harmonika og accordeon har du mulighed for at spille næsten alle steder og med næsten hvilket som helst repertoire. Man kan altid opdage nye og spændende muligheder, og det er jo fantastisk!

Fortæl lidt om dig selv?

Jeg er født i 1998, og er født og opvokset i Kalundborg-området. Jeg startede med at spille blokfløjte, da jeg var 6 år, og skiftede til harmonika da jeg var omkring 7-8 år. Jeg flyttede til København i 2017 for at studere på musikkonservatoriet. Jeg bliver færdiguddannet i december 2022, og derefter er drømmen at leve af at undervise og spille koncerter.

Min drøm er at få instrumentet til at være mere kendt i Danmark, og forhåbentligt få flere til at starte med at spille musik!

Hvilke konstellationer har du været en del af som musiker?

I 2020-2021 havde jeg en solo turné i kirkerne på Sjælland, hvor jeg spillede et bredt repertoire på accordeon. Hovedfokus med koncerterne var at vise hvor alsidigt et instrument en accordeon er og hvor mange forskellige genrer man kan spille.

I august 2021 spillede jeg med i teater forestillingen ’Drengen der blev bortført af Havfruen’ i København.

Derudover er jeg en del af trioen ”Femella” som er en kvindelig accordeon trio, der udover mig selv, består af 2 dygtige accordeonister fra det Kongelige Musikkonservatorium. Vi skal blandt andet spille en række koncerter i Finland i start 2023.

Uddannelser?

3-årig MGK (Musikalsk Grund Kursus) uddannelse i Slagelse fra 2012-2015.

Bachelor- og kandidatuddannelse på det Kongelige Musikkonservatorium i København. Uddannet som solo accordeonist – med pædagogik på kandidat.