Jakob Frandsen

guitar, bas, ukulele, bas, trommer & Sammenspil

Vi skal have det sjovt i undervisningen og eleven skal lære at blive fortrolig med sit instrument. Men der er ikke noget, der kommer af sig selv. Der skal selvfølgelig øves. Nogen øver meget, og andre øver lidt. Nogen lærer hurtigt mens andre lærer langsomt. Det er alt sammen godt!

Jakob Frandsen

Hvad er dine mål for dig og din elev?

Mit hovedmål med undervisningen er først og fremmest, at vi skal have det sjovt sammen, mens vi lærer, og at vi lærer for at blive fortrolige med instrumentet. Men det kommer ikke af sig selv. Der skal selvfølgelig øves. Nogen øver meget, andre øver lidt. Nogen lærer hurtigt og andre lærer langsomt. Det er alt sammen godt.

Hvad lægger du vægt på som underviser?

I min undervisning sætter jeg altid elevens lyst til musik øverst, også  i forhold til hvad eleven gerne vil lære/spille.

Jeg har selvfølgelig en hel masse materiale, som man kan gå i gang med, men det er ikke et mål i sig selv at nå en form for pensum. Jeg forsøger altid at få lysten til at lære, til at drive eleven.  Det kan jo være at eleven har hørt et nummer på Youtube,, eller at der er en onkel, der spillede det dér fede nummer – og så går vi bare i gang med det! 

Min oplevelse med mange års erfaring med undervisning er, at nysgerrighed er en god drivkraft. Men det betyder ikke at vi ikke kan lære en hel masse fra bogen. I sidste ende handler det om at finde glæden ved at spille musik, og det skal jeg nok sørge for. For sammenspilshold gælder det samme. Vi vil på holdene også komme omkring forskellige genrer og stilarter

Hvad elsker du ved dit instrument?

Det fede ved guitar og ukulele er, at når man først lige får lært de grundlæggende ting, så kan man spille rigtig mange sange. Det er nemt at tage instrumentet frem derhjemme og lige spille en sang eller to. Det er også nemt at tage guitaren/ukulelen med til fest eller på ferie.

Men der er jo også det ved guitaren at den repræsenterer næsten alle musikgenrer.

Hvilke konstellationer har du været en del af som musiker?

Jeg har spillet guitar siden jeg var 11 år.  I 10. klasse gik jeg på Mellerup efterskole, hvor musikken for alvor fik tag i mig. Flyttede derefter til Aarhus og spillede alt hvad jeg kunne. Derefter flyttede jeg til Holland for at studere guitar på Konservatoriet i Den Haag. I Holland oplevede jeg det susende turneliv med koncerter i Holland, Tyskland, Belgien, Spanien og Polen. Efter 8 år flyttede jeg til København og spillede en masse der. Det var også her jeg begyndte at udgive min egen musik. Efter 10 år i København bor jeg nu i Hvalsø, hvor jeg har stiftet familie.

Uddannelser?

Jeg er uddannet på Koninklijk Konservatorium  (Royal Conservatory), Den Haag, Holland.

Mine diplomer er;

  • Solo guitar (Jazz)
  • Docent Musicus (musiklærer)
  • Pædagogisk diplom