sangskrivning

Studie Teknik noter

Hvad kan du lære på HOM?

Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i dine ønsker og idéer. Det er fuldstændig underordnet hvilken genre du vil arbejde indenfor, og hvilket niveau du er på. Vi arbejder blandt andet med tekst, melodi og arrangement.  

I undervisningen vil du få redskaber til at gøre dine sange bedre, men du vil også få tips og tricks, til at kunne arbejde videre med pludselig opståede idéer eller sange, som har ligget i skuffen i mange år. 

Du får feedback på din musik, samt forslag til færdiggørelse og finpudsning af sangene.  

MØD DIN

underviser

Sangskrivning

Hvad vil det sige at skrive musik?

Sangskrivning er den kreative proces, hvor sange skabes.
Som sangskriver skaber du både sangenes tekst (sangtitel og sangtekst) og musik (melodi og akkorder). Du er med andre ord både tekstforfatter og komponist.

Det lyder måske som en meget svær disciplin, men det er ikke svært at skrive sange. Hvis du begynder nu, kan du i løbet af bare få timer skrive din første sang. Det tager dog lang tid at blive en god sangskriver, men sådan er det med de fleste ting. Øvelse gør mester! 

 

Sangskrivning er både en kunstform og et håndværk. Som kunstner bruger du din skaberkraft til at udtrykke dine indre følelser, tanker og meninger gennem sangen. Som håndværker bruger du faglige færdigheder til at skrive sangens tekst og musik.

Sangskrivning er en disciplin, du kan lære ligesom ethvert andet håndværk. Det gælder ikke kun de faglige færdigheder, men også de kunstneriske og kreative færdigheder, der er en del af processen. Ingen mennesker er født som kunstnere – dit kunstneriske og personlige udtryk er et, som du løbende kan udvikle gennem hele livet.

musik er
for alle
i alle aldre!