trommer

& percussion

Trommerne lægger den grundlæggende rytme i musikken sammen med bassen. På HOM lærer du at holde tempoet på trommer, når vi arbejder med puls, rytme, stiknoder, noder og percussion. Trommeslagere har en oplagt mulighed for, at spille med i ét af HOM´s mange bands.

Trommer

HVAD kan jeg lære på HOM?

Mand der spiller på trommer

Begynder

Du lærer trommesættets verden at kende gennem forskellige stilarter. Vi giver dig kendskab til simple beats og rytmer, noder og trommernes rolle i musikken. Du prøver sammen med læreren at spille til tracks både efter gehør og efter noder. Du har måske et trommesæt derhjemme, men ellers introducerer vi dig for andre måder at øve dig på. Det vigtigste er, at du har gåpåmod og lyst til at lære.

let øvet

Du er begyndt at få styr på teknikken og du kan holde rytmen nogenlunde. Du har lyst til at afprøve forskellige stilarter som for eksempel rock, pop, funk, jazz og latin. Vi går mere i dybden med at få styr på koordination og dynamik. Måske har du lyst til at prøve at spille sammen med andre. 

øvet

Teknik og koordination har du fået styr på. Vi går i dybden med ting som fingerkontrol, koordination og nodelæsning. Vi arbejder også med at transkribere grooves, fills og licks – det kan være fra din yndlingsmusik eller fra originaludgaverne af numre, som du spiller i ét af HOM´s bands. Vi arbejder hen imod at trommesættet bliver en naturlig forlængelse af din krop, som gør dig selvsikker uanset hvilke genrer du bevæger dig i. Du kan få undervisning i trommer med henblik på optagelse på MGK eller Musikkonservatorie. 

MØD DINE

undervisere

Trommesæt

Hvad vil det sige at spille på trommer?

Trommeslageren er bandets midtpunkt og trommesættet indgår i næsten alle musikalske genrer. Du får styr på rytme, timing og koordination, så du ender med at kunne spille til din yndlingssang eller at spille sammen med andre i et band. 

Congas

Hvad vil det sige at spille på percussion?

Percussion underbygger musikken med en rytme på percussioninstrumenter som for eksempel congas,  bongotrommer, tamburin, xylofon, koklokke og flere andre slags alt afhængig af genren. Når du går til trommer på HOM indgår visse former for percussion som en naturlig del i undervisningen.