strygere

Med en violin, cello eller kontrabas har du mulighed for at spille forskellige musikgenrer. På HOM  kombinerer vi både dét at spille efter noder og at spille uden noder. Du kan lære at spille folkemusik, rytmisk eller klassisk. Vi arbejder med klang, teknik, teori og dét at improvisere og selv finde på musik. Vi underviser alle fra begyndere til erfarne.

Kontrabas

HVAD kan jeg lære på HOM?

mand der spiller på chello

Begynder

Du er helt nybegynder på instrumentet og bliver introduceret  for de grundlæggende teknikker i fingersætning og holdning. Vi har fokus på at få rene toner fra strengene. Desuden bliver du introduceret for lettere nodelæsning. Du får hjælp til at lave en plan over hjemmeøvelser, så du får følelsen af hurtigt at komme videre fra begynderstadiet.  Du bør have have dit eget instrument, og vi hjælper dig gerne med råd og vejledning med at finde det helt rette. 

let øvet

Du har lært den grundlæggende teori og har nogenlunde styr på fingersætning, holdning og intonation. Måske læser du allerede simple noder. Du har lyst til at gå mere i dybden med strygerklang og teknik og du har lyst til at øve dig derhjemme flere dage om ugen.  

øvet

Du er blevet ret fortrolig med dit instrument og spiller rene toner. Vi finpudser din teknik, og udfordrer dig til at afprøve andre stilarter
og genrer end du er vant til. Du har lyst til at sætte dit personlige præg på musikstykkerne og er indstillet på at øve dig hver dag, hvis du ønsker at fortsætte din musikalske udvikling.  

MØD DINE

undervisere

Undervisning i Violin

violin

Violinen er sopran-instrumentet blandt strygeinstrumenterne og samtidig dét instrument der, bortset fra klaveret, er skrevet flest værker til!

Vi giver undervisning i alle stilarter herunder klassisk/traditionel violinspil samt klezmer (jødisk folkemusik.)
Der findes mange sammenspilsmuligheder for violin.

cello

Celloens klang er utrolig smuk, og man siger at det er det instrument, der ligger tættest på menneskets stemme.

Celloen bruges mest til klassisk musik, men bliver mere og mere populær i andre genrer som pop, rock, og heavy metal.

Kontrabas
Kontrabas

kontrabas

Instrumentet har mange facetter, og du kan spille både klassisk, rytmisk og jazz. 

Spilleteknisk kan du både spille med bue eller knipse på strengene med fingrene.