harmonika

På HOM kan du lære at spille piano- og knapharmonika, accordeon, bandoneon og mundharmonika. Hos os lærer du at spille efter noder og becifringer, og du får et solidt og teknisk fundament til at blive dygtig på dit instrument. Her kan du lære at spille alt fra viser og pop, til klassisk og latin. 

Accordeon

Hvad kan jeg lære på HOM?

Mand der spiller p åMunsharmonika

Begynder

 Du lærer korrekt fingersætning, holdning, grundlæggende teori. Undervisningen tilrettelægges så du får en god basis for at arbejde videre selv. Måske har du også lyst til at spille sammen med andre.

let øvet

Du har nogenlunde styr på de grundlæggende teknikker, og har allerede lært enkelte akkorder og måske endda lidt noder. 
Du er blevet mere fortrolig med instrumentet og er måske begyndt at improvisere lidt. 

øvet

Du har helt styr på teknikkerne og er fortrolig med dit instrument. Du har et godt kendskab til akkorder og noder. Vi finpudser detaljerne i din teknik, og udfordrer dig til at afprøve andre stilarter og genrer end du er vant til. Du bliver udfordret musikalsk ved at spille sammen med andre og med din underviser. 

MØD DINE

undervisere

Harmonika, klaver, hørelære & sammenspil
Jens Peter jensen
Harmonika

Harmonika

Harmonikaen er et festligt og alsidigt instrument, som kan bruges til solo, sammenspil og akkompagnement.

Toneomfanget på en harmonika kan variere meget fra model til model. Dette afhænger af dens kor og størrelse. Harmonikaen giver dig gode sammenspilsmuligheder hér på HOM.

Undervisning i Harmonika

ACCORDEON

På en accordeon kan man – i modsætning til på harmonikaen – spille med melodibas, hvor tonerne kan sammensættes til akkorder nøjagtigt som de er komponeret. Det er en udbygget harmonika med melodistemme i begge hænder.

BANDONEÓN

Bandoneónen er en særlig, argentinsk variant af harmonikaen, som er ét af hovedinstrumenterne indenfor tangoen. 

Dens toner dannes med blæsebælg som sine slægtninge, men den ligger anderledes i tonelejet. 

På HOM er vi stolte over, at have én af europas eneste bandoneonundervisere. 

Harmonika

mundharmonika

Den diatoniske mundharmonika er den mest brugte i genrer som blues, country og rock. Denne type mundharpe er stemt i en toneart, f.eks. C-dur. Skal man spille i en anden toneart, bliver man nødt til at skifte mundharpe eller man skal anskaffe sig en kromatisk mundharmonika.

Undervisning i Mundharmonika

BOOK GRATIS
prøve time