FAQ

Holbæk & Omegns Musikskole

Hvad koster det?

Det kommer helt an på, hvad du vil gå til. HOM har mange tilbud og derfor forskellige priser. For eksempel koster en 30 minutters ugentlig sololektion mere, end hvis du synger i kor.

hvornår kan jeg starte?

Hos os kan du starte hele året. Som udgangspunkt kan du tilmelde dig i dag og starte i morgen alt afhængig af specifikke ønsker om tidspunk, fag, lærer og så videre.

hvordan tilmelder jeg mig?

Udfyld boksen ’GRATIS PRØVETIME.’ Herefter får du tildelt en tid til første lektion. Når du har været til din første prøvetime, kontakter vi dig for at høre, hvordan det er gået. Herefter kan du blive tilmeldt undervisning med fast tidspunkt og ugedag.

Hvor lang tid binder jeg mig for?

De første 4 uger (inklusiv den gratis prøvetime) er uden binding. Efter de 4 uger binder du dig i 5 måneder. Herefter er der 1 måneds opsigelse fra begge parter.

skal jeg have mit eget instrument med?

Som udgangspunkt er det altid en god idé at have sit eget instrument. Dels fordi du skal kunne øve dig hjemme, men også fordi det kan være en fordel at blive tryg ved dit personlige instrument.
Store instrumenter som trommesæt og klaver er naturligvis altid til rådighed i undervisningen. Dette gælder også gængse instrumenter som guitar, elbas osv. HOM har instrumenter til hjemlån i begrænset omfang.

hvor ligger skolen?

Holbæk: Studiestræde 3, 4300 Holbæk
Odsherred: Krovejen 26, Gundestrup, 4571 Grevinge
Du vælger selv i hvilken afdeling du vil have undervisning.

jeg har aldrig spillet klaver før. kan jeg godt starte?

Ja! Alle kan starte til undervisning. Uanset hvilket niveau du er på, så har vi en lærer, der kan tage sig af lige netop dig.

mit barn har angst. må jeg deltage i unervisningen som forælder?

Ja. Som forælder eller anden pårørende til eleven, er du altid velkommen til at være med i undervisningslokalet. Vores lærere er godt rustet til at tage sig af både børn, unge og familier.

Mit barn har svært ved at koncentrere sig. kan jeg godt tilmelde ham/hende undervisningen?

Ja. Musikundervisning er i det hele taget rigtig god træning for koncentrationsevnen. Vores undervisere lægger aldrig mere pres på, end hvad eleven kan klare.
At lære at spille på et instrument eller synge øger desuden hukommelse og motorik.

er det solo eller holdundervisning?

Det er som udgangspunkt soloundervisning, det vil sige 1:1 undervisning til dig med din underviser.

Vi afholder løbende kurser og workshops og også mindre hold med op til 4 deltagere, hvis du og nogle venner eller familie ønsker at starte sammen.

Hvilket niveau ligger jeg på?

Som udgangspunkt betyder det ikke så meget, hvilket niveau du beskriver i din tilmeldingsformularen. Det fungerer blot som et fingerpeg til din underviser, når de møder dig første gang, så de kan skræddersy undervisningen til dig.

hvordan melder jeg afbud til en undervisning?

Du skal altid ringe til kontoret så snart, du ved at du ikke kommer. Orienter gerne din underviser!

kan jeg skifte musiklærer?

Ja, det kan du. Selvom vi har nogle af Danmarks bedste musikundervisere, ved vi, at det tit er et spørgsmål om kemi mellem elev og underviser. Derfor har vi altid tilfredshedsgaranti, hvilket betyder, at du har mulighed for at skifte underviser, hvis du ønsker det. Du skal bare kontakte os, og så finder vi en løsning, der passer dig.

jeg er ældre. kan jeg lære at spille på et instrument?

Ja du kan! Uanset alder kan du lære at spille på et instrument. Alder er ingen hindring, hvis bare interessen er der.  

Kan jeg få undervisning på engelsk?

Ja. Langt de fleste af vores undervisere kan undervise på engelsk.

musik er
for alle
i alle aldre!