MUSIK TEORI

Noder

Hvad er musikteori?

Ønsker du at videreudvikle dine musikalske færdigheder, er Musikteori et absolut MUST!

At lære teorien bag musikken øger din musikalitet og forbedrer din grundforståelse af al sang- og instrumentalundervisning.  

De musikteoretiske fag dækker over blandt andet emner som noder, akkorder, transponering, stemmeudskrivning og hørelære.

 

På HOM får du allerede grundlæggende teoriundervisning , når du går til solosang eller -instrument. 

Ønsker du at søge optagelse på MGK eller Musikkonservatorie, kan vi hjælpe dig med forberedelserne til prøven blandt andet ved hjælp af  musikteoretiske fag.

Ønsker du at få et intensivt kursus i ét eller flere specifikke emner (f.eks. nodeworkshop), kan du kontakte os for at høre hvornår næste kursus foregår. 

Begynder

Du har ingen eller ganske let kendskab til til musikteoretiske fag. Du er interesseret i at lære grundlæggende begreber indenfor f.eks. node- og akkordlæsning. Du synger måske i kor eller går til solosang eller -instrumentundervisning og ønsker at kunne tyde og forstå endnu mere om de teoretiske begreber. Hvis du går til sang eller soloinstrument, indgår der allerede lidt teoretiske fag i din undervisning. 

let øvet

Du er i gang med at videreudvikle dine musikalske færdigheder enten i sang eller på et soloinstrument. Du har lært de grundlæggende akkorder og kan læse simple noder. Måske har du et let øvet gehør og har interesse for at videreudvikle det og gå mere i dybden med de musikteoretiske fag. Det kunne også være, at du kunne tænke dig at lære at ‘synge fra bladet’ eller lignende.

øvet

Du er trænet i at læse noder, akkorder og du kan skelne stemmer og instrumentgrupper i et givent musikstykke.
Har du specifikke ønsker om at søge optagelse på MGK eller musikkonservatorie, kan vi tilrettelægge undervisningen præcis frem mod det.

MØD DIN

underviser

Noder

toner, noder & hørelære

Formålet er, at du skal lære ‘det musikalske alfabet’ så du har en god forudsætning for at blive god til at spille og synge. 

I dette fag opøver du evnen til at identificere toner, toneintervaller, melodier, akkorder, rytmer og andre basiselementer i musikken. 

Vi arbejder også med at skrive melodistemmer og vi gennemgår naturligvis toner og noder, som er grundlaget for al musiknedskrivning. 

STEMMEUDSKRIVNING & ARRANGEMENT

Vi gennemgår teoretisk og praktisk de forskellige instrumentale og vokale besætningstyper. 

I undervisningen kommer vi ind på grundbegreber gældende for de arrangementstyper, som vi sammen vælger at arbejde med. Det kan både være sang, blæsere, rytmegruppe m.m.

Pige der synger
Klaver

Gehørspil

Når man spiller efter gehør, ‘spiller man efter øret’ altså med andre ord, så kigger man ikke på noder eller akkorder, men stoler på sin høresans. 

Det er en god evne at træne op. Vi træner evnen til at opfatte, fastholde og gengive musikalske strukturer både fra pop- og rockmusik. Du kan f.eks. lærer at høre de mest gængse akkorder og rundgange uden umiddelbart at skulle bruge dit instrument.