Lars Johnsen

El-bas, kontrabas og lydtekniker i recastudiet

Musik kan til tider være større end du og jeg; nogle gange ingenting, andre gange alting. Musikere har et ekstra fælles univers, hvor der udforskes og kommunikeres. Musikalitet er adgangspasset for at komme til dette dybt afhængighedsskabende univers.

Lars Johnsen

Hvad er dine mål for dig og din elev?

Som elev hos mig bliver undervisningen formet med udgangspunkt i elevens interesser. Målet er at skabe en kontinuerlig læring, hvor eleven dagligt finder motivation til at forbedre sig teknisk, teoretisk og musikalsk.

Hvad lægger du vægt på som underviser?

Jeg lægger stor vægt på at give eleven de redskaber der er nødvendige for at forbedre både eget udtryk på instrumentet, men også den generelle musikalitet.
Det drejer sig om at komme ind i en god cirkel, hvor motivationen fodres med glæde over at mærke fremgang. 

Hvad elsker du ved dit instrument?

Det allerbedste ved bassen er dén fylde og rå kraft, som den kan tilføje i næsten enhver musikgenre. Bassen er et sjældent soloinstrument, men i sammenspil kan den udfordre, inspirere, reagere og lege sig gennem musikken på sin egen helt fantastiske måde. 

Hvilke konstellationer har du været en del af som musiker?

Jeg spiller meget i forskellige konstellationer i det Københavnske jazz-miljø. Derudover spiller jeg koncerter i mange forskellige genrer rundt om i Danmark, Sverige og Tyskland. 

Fortæl lidt om dig selv?

Jeg er født i 1973, opvokset i Nordjylland, og flyttede til det københavnske jazzmiljø i 2000. 
Jeg underviser glædeligt både helt begyndere og øvede, og med en stor undervisningserfaring kombineret med et aktivt musikerliv, er min undervisning fyldt med spændende tiltag fordelt ud over hele året; Variationer der skal være med til at skabe inspirerende delmål.

Hvilke punkter gennemgår du i din undervisning?

I undervisningen arbejder jeg med teknik, nodelæsning og teori i det omfang, der giver mening for den enkelte. 

Jeg lægger allermest vægt på bassens funktioner, altså at kunne bidrage musikalsk, rytmisk og tonalt. Mig og mine elever kommer til at spille en masse musik af forskellige kunstnere og vi arbejder med personlig stil og udtryk.

Uddannelser?

Jeg har diplomuddannelsen fra Nordjysk Musikkonservatorium, og modtaget legater til yderligere dygtiggørelse hos forskellige bassister i New York.