Lina Zinglersen

Sang, kor, Klaver & Tværfløjte

Jeg elsker den store udtryksmulighed der ligger i stemmen. At man både er musiker og på sin vis dramatiker. At få den fantastiske fornemmelse, når flere stemmer klinger sammen i harmoni. At man kan blive ved med at opdage nye sider, selvom man har sunget i så mange år.

Lina Zinglersen

Hvad er dine mål for dig og din elev?

Sang: Først og fremmest er mit mål at eleven bliver fortrolig med sin egen stemme og tør begynde at udforske den: Alt afhængig af niveau og ønsker, er det vigtigt at eleven får redskaber til at kunne udvikle sig i den sanglige retning de ønsker, men også at de opdager nye sider af deres stemme og dens muligheder

Fløjte og Klaver: At lysten til at spille bliver styrket. At eleven finder inspiration i de udfordringer der bliver fremlagt, og får lyst til at øve sig.

Kor: At alle oplever glæden ved at synge sammen. At kursisterne får mod til at folde deres stemmer ud og mærker samklangen. Og den fantastiske fornemmelse når flere stemmer klinger sammen i harmoni.

Hvad elsker du ved dit instrument?

Det hele! Jeg elsker den store udtryksmulighed der ligger i stemmen. At man både er musiker og på sin vis dramatiker. At man er sit eget instrument og kan mærke det i hele kroppen når man synger. At man kan blive ved med at opdage nye sider selvom man har sunget i så mange år.

Fløjte: Dens smukke klang, og muligheder for både at være et solistisk instrument, men også at indgå i musikalske sammenhænge.

Klaver: At kunne akkompagnere sig selv som sanger er en gave, og derudover er det et  så alsidigt instrument at det er svært ikke at elske.

Kor: Den store glæde der er når mange synger sammen. Det at alle løfter hinanden. Man kan gå sur til kor men aldrig sur hjem igen

Fortæl lidt om dig selv?

Jeg er opvokset i Roskilde, har boet en del år i København, mens jeg studerede, og er siden flyttet på landet med min familie. Her har jeg en del musikalske fællesskaber, blandt andet i kirken hvor jeg er ansat som kirkemusiker.

Alle niveauer er velkomne. Og jeg tager altid udgangspunkt i elevens niveau og ønsker.

Jeg har sunget i mange sammenhænge. Blandt andet i en trio der har sunget koncerter i store dele af Danmark.

Uddannelser?

Jeg er uddannet på det daværende DARK (Det Alternative Rytmiske Konservatorie), og har derudover en uddannelse som kirkesanger fra kirkemusikskolen i Roskilde, samt privattimer hos Jan Lund og Tina Kiberg.