Liza Hansen

Klaver, Violin, El-orgel & Keyboard

På klaveret elsker jeg, at man kan spille så mange genrer på det. Der er så mange smukke klange, og med et anslag ved man, om det er glad eller trist musik, der kommer. På violin elsker jeg at kunne udtrykke følelser i musikken. Man kan blive ved med at forme tonerne til det sidste sekund.

Liza Hansen

Hvad er dine mål for dig og din elev?

Jeg ønsker, at eleven skal have stor glæde ved musikken og dét at blive undervist.

Hvad lægger du vægt på som underviser?

Jeg ønsker at give eleverne en grundlæggende teoretisk viden om musik, da det er hele grundlaget for at kunne spille, men frem for alt tilrettelægger jeg undervisningen efter elevens ønsker, interesser og evner.

Hvad elsker du ved dit instrument?

På klaveret elsker jeg, at man kan spille så mange genrer på det. Der er så mange smukke klange, og med et anslag ved man, om det er glad eller trist musik, der kommer.

På violin elsker jeg at kunne udtrykke følelser i musikken. Man kan blive ved med at forme tonerne til det sidste sekund.

Hvilke punkter gennemgår du i din undervisning?

Jeg vil gerne give eleven en god grundteknik og udvikle motorikken, så det er muligt for eleven at spille ubesværet. Derudover giver jeg altid mine elever en god grundviden om noder og rytmer.

Lidt om mig

Jeg er født i 1971 og opvokset i Odsherred. Har spillet violin fra før jeg kunne tale rent, hvor min morfar, efter at jeg havde plaget længe, tålmodigt måtte lære mig de første strøg på sin violin.
Jeg har spillet på el-orgel fra jeg var 7 år, og senere kom klaveret til. Som 10-årig begyndte jeg på HOM. Jeg elsker at lytte til og spille mange genrer af musik. Straks efter endt uddannelse, blev jeg ansat på HOM og har nu været ansat i 27år. Jeg underviser både begyndere og øvede i alle aldre og jeg elsker det!

Hvilke konstellationer har du været en del af som musiker?

Jeg spiller i Holbæk Symfoniorkester.
Jeg har optrådt med mange forskellige kunstnere som blandt andet Anders Bircow, kgl. operasangere Vibeke Kristensen og Simon Duus, Jonathan Koppel, Birgit Lyngholm, bratschist Ettore Causa, cellist Morten Zeuthen samt violinisterne Julie Eskær, Johannes Søe Hansen og Christina Åstrand. 

Uddannelser?

Jeg har gennemført diplomuddannelsen på HOM og har efterfølgende taget diverse kurser i klassisk-, brugs- og jazzklaver hos forskellige musikpædagoger. På violin har jeg været på kursus hos Morten Zeuthen, lærer på Det kongelige Danske Musikkonservatorium. Derudover kurser hos Julie Eskær, Johannes Søe Hansen og Christina Åstrand, som alle er musikere fra DR-symfoniorkester samt Mette Hanskov fra Det Kongelige Kapel.