Morten Kargaard

Guitar, Sammenspil & teori

Jeg lægger vægt på at hver lektion bliver en positiv oplevelse af, at musik kan noget særligt, og altid vil give præcist det tilbage som man lægger i det. At eleven får udviklet nogle værktøjer teknisk, der vil gøre dem i stand til at blive mere og mere fortrolige med instrumentet både teknisk og musikalsk.

Morten Kargaard

Hvad er dine mål for dig og din elev?

Undervisningen vil altid tage udgangspunkt i elevens interesse og musikalske smag.  Mit mål er at eleven bliver fortrolig med instrumentet gennem at spille den musik, der giver genklang hos eleven. 

Hvad lægger du vægt på som underviser?

Jeg lægger vægt på at hver lektion bliver en positiv oplevelse af at musik kan noget særligt og altid vil give præcist det tilbage som man lægger i det. At eleven får udviklet nogle værktøjer teknisk, der vil gøre dem i stand til at blive mere og mere fortrolige med instrumentet både teknisk og musikalsk.

Hvilke punkter gennemgår du i din undervisning?

Jeg kommer bredt omkring akkorder, så eleven kan forstå og selv udføre sange ud fra et akkordskema. Afhængig af niveauet og interessen vil vi komme omkring teorien og benyttelse af skalaer. Altid med fokus på at opnå den rigtige teknik, håndstilling etc.

Min filosofi om musik

Musik er den eneste måde, hvor flere kan ”tale” sammen på én gang samtidig og udtrykke sig fælles.

Hvilke konstellationer har du været en del af som musiker?

Det Ny Teaters orkester i 8 år.
Peter Gullin Trio og Morten Kargaard Septet

Uddannelser?

Jeg er uddannet musiklærer fraDet Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Derudover har jeg studeret 2 år ved Berklee College of Music i Boston, USA.