Niels HP

Sanger og percussionist

Niels HP startede som trommeslager og percussionist. Tidligere forsanger i funk bandet ”Ridin’ thumb, som han forlod i 96 til fordel for en solokarriere. Har udgivet 2 anmelderroste albums i eget navn: ”Promises of Rain" og ”Bumpy Road”. Igennem 10 år undervist på ”Complete vocal institute”, og på konservatorier i ind og udland, samt MGK. Har undervist i sammenspil på den Rytmiske Højskole på Vig’s sommerstævne. Hos mig er alle velkomne. Niveauet er mindre vigtigt end engagement og vilje.

Niels HP

Hvad er dine mål for dig og din elev?

Målet er, at hjælpe eleven med, at opnå sine musikalske mål gennem den rette teknik.
At opnå en frihed i fortolkningen gennem improvisarorisk og rytmisk overskud.

Hvad ligger du vægt på som underviser?

Min undervisning tager udgangspunkt i elevens ønsker og sangvalg. Det er vigtigt, at eleven tager ansvar for sin egen læring og ikke læner sig tilbage og forventer at blive ”fodret” en gang om ugen.  Jeg har gode værktøjer til at hjælpe dem der vil noget. 

Hvad elsker du ved dit instrument?:

Sang har evnen til at gå om bag vores forsvarsværker som ingen andre instrumenter.

Hvilke konstellationer har du været en del af som musiker?:

Har spillet/sunget med bl.a. : Cæcilie Nordby, Morten Grønvad, Hanne Boel, Allan Mortensen, Bobo Moreno, DR Bigband, Klüvers Bigband, Big Apple Bigband, Glæsels Kapel, Ida Corr, Anna David, Tivolis Late nioght orchestra, DR underholædningsorkester.

Roller i musicals: Jesus Christ superstar (Det Ny teater), Hair (Betty Nansen+ Mogador i Paris), Den eneste ene (Forum Kbh og Horsens) , Matador (Operaen), Dig og mig for altid (Avenue T & Århus teater)

Uddannelse:

Uddannet sanglærer på Complete Vocal Institute. De ud over 2,5 år på Rytmekons i Kbh.