Thomas Bo Borchersen

klassisk guitar, el-guitar, bas, ukulele & sammenspil

Jeg mener at det er vigtigt at at være i øjenhøjde med hver enkelt elev og forstå hver elevs ambitioner. Det er forudsætninger for at få et godt undervisningsforløb. Jeg mener at al undervisning er individuel undervisning, når det kommer til stykket. Alle mine elever har derfor deres eget individuelle forløb.

Thomas Bo Borchersen

Hvad er dine mål for dig og din elev?

Jeg mener at det er vigtigt at at være i øjenhøjde med hver enkelt elev og forstå hver elevs ambitioner. Det er forudsætningerne for at få et godt undervisningsforløb. Jeg mener at al undervisning er individuel undervisning, når det kommer til stykket. Alle mine elever har derfor deres eget individuelle forløb.

Hvad elsker du ved dit instrument?

Jeg har som barn spillet flere andre instrumenter, men det var først da jeg startede på at spille guitar, at jeg virkelig tændte på at spille. Én af mine elever, Emil på 7 år, sagde for nylig, da han spillede en lille melodi på sin guitar: “jamen, det lyder jo fortryllende” og det synes jeg faktisk opsummerer fint, hvad jeg selv synes. Guitaren lyder jo “fortryllende”, helt enkelt!

Hvad er din filosofi om musik?

Musik er efter min mening en fantastisk måde at udtrykke sig ordløst på. På linje med at male og danse, så alle forstår det! Man kan næsten kommunikere mere, ved at spille for mennesker, end ved at tale med dem. Musik er jo plastisk og har evnen til at forme sig efter “brugeren”. Alle får jo noget ud af at spille, uanset hvor de står. Bare interessen er til stede.

Fortæl lidt om dig selv?

Jeg er født og opvokset i Kartoffelrækkerne på Østerbro i København, hvor jeg også har taget mine uddannelser.

Jeg underviser i guitar fra begynderstadiet og op til konservatorie-niveau. Jeg underviser børn fra 6 – 7 års alderen op gennem skolegangen, men har også mange voksenelever, enten som soloelever eller på sammenspilshold. En del af mine elever har valgt musikken som levevej og har gennemført en konservatorieuddannelse eller en anden musikalsk uddannelse.

Hvilke konstellationer har du været en del af som musiker?

Jeg optræder mest alene eller i mindre grupper. Jeg spiller kirkekoncerter og spiller til bryllupper, receptioner og private fester.

Uddannelser?

Jeg er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1989 – 95, på den musikpædagogiske linje, med klassisk guitar som hovedfagsinstrument og elguitar som bifagsinstrument.
Jeg har haft Lars Trier og Jan Sommer, som hovedfagslærere og Bjarne Roupe og Ole Koch Hansen som bifagslærere.